Hebben leveranciers en afnemers een account voor e-CertNL nodig?

Met ingang van 1 januari 2023 doen zowel leverancier als afnemer binnen zeven dagen ná het vervoer de digitale bevestigingsmelding. Dat kan met behulp van e-CertNL of via een BMS. Voor het bevestigen met behulp van e-CertNL heeft u een account nodig. Meer weten over de manier waarop u met rVDM aan de slag gaat? Hier leest u meer over hoe u zich kunt voorbereiden.

Hoe maak ik een e-CertNL account aan?

U maakt een account aan door naar de site e-cert.nl te gaan. Dan klikt u in het witte blok ‘Direct naar’ op ‘Inloggen bij e-CertNL’. Om vervolgens in te kunnen loggen op e-CertNL heeft u eHerkenning niveau2+ nodig. Als u nog geen eHerkenning heeft, dan kunt u dit aanvragen op www.eherkenning.nl. Meer informatie over het aanmaken van uw account vindt u ook op Voorbereiden op het rVDM (rvo.nl).

Hoe verstuur ik mijn meldingen voor rVDM in e-CertNL?

In deze handleiding staat stap voor stap uitgelegd hoe u uw meldingen voor rVDM in e-CertNL kunt versturen.

Moet ik betalen om meldingen voor rVDM in eCertNL te doen?

Nee. De meldingen voor rVDM doet u in het systeem eCertNL. Het systeem eCert wordt ook voor andere meldingen dan mestvervoer gebruikt. Voor bijvoorbeeld certificering op afstand in eCertNL wordt een vergoeding in rekening gebracht. Dit wordt ook wel retributie genoemd. Voor het gebruik van eCertNL voor het rVDM is dat niet zo. In de regelgeving voor het rVDM is dat niet opgenomen. Er hoeft dus niet betaald te worden om van eCertNL gebruik te maken voor rVDM.