Deelnemers pilot en sectorpanel gevraagd

Samen met de sectorvertegenwoordigers van Cumela, LTO Nederland, TLN, POV, Rabobank en diverse BMS-leveranciers werkt de overheid aan de ontwikkeling van het rVDM-systeem. Hiermee wordt het vervoer van dierlijke meststoffen digitaal en realtime verantwoord.

Praktijktesten

Een belangrijke fase in de voorbereidingen is het testen van het rVDM-systeem door de mensen die ermee gaan werken. Eerst hebben we de nieuwe werkwijze met de huidige regelgeving in de praktijk getest. Dit schaduwdraaien is afgerond.
 

Pilots

In juni 2022 zijn we gestart met de pilots voor de webschermen van e-CertNL. Daar is in het echt geoefend. Samen met de sector is het nieuwe rVDM-systeem getest. De vervoersmeldingen zijn gemeld volgens de nieuwe regelgeving met rVDM. De pilot met de webschermen van e-CertNL is afgerond.

We zijn ook met de pilot gestart voor het systeem van de leveranciers van bedrijfsmanagementsystemen (BMS). Tijdens deze pilot hoeven deelnemers niet meer te werken met het papieren  VDM. Zo halen we de laatste kinderziektes eruit en bent u ervan verzekerd dat u goed bent voorbereid als de nieuwe regelgeving in werking gaat treden.