Deelnemers pilot en sectorpanel gevraagd

Samen met de sectorvertegenwoordigers van Cumela, LTO Nederland, TLN, POV, Rabobank en diverse BMS-leveranciers werkt de overheid aan de ontwikkeling van het rVDM-systeem. Hiermee wordt het vervoer van dierlijke meststoffen digitaal en realtime verantwoord.

Praktijktesten

Een belangrijke fase in de voorbereidingen is het testen van het rVDM-systeem door de mensen die ermee gaan werken. Eerst hebben we de nieuwe werkwijze met de huidige regelgeving in de praktijk getest. Dit schaduwdraaien is bijna afgerond. 

Fase 2: pilots

In juni 2022 zijn we gestart met de pilots voor de webschermen van e-CertNL. Daar is in het echt geoefend. Samen met de sector is het nieuwe rVDM-systeem getest. De vervoersmeldingen zijn gemeld volgens de nieuwe regelgeving met rVDM. De pilot met de webschermen van e-CertNL is bijna afgerond.

Binnenkort starten we met de pilot voor het systeem van de leveranciers van bedrijfsmanagementsystemen (BMS). Tijdens de pilot hoeft u dan niet meer te werken met het papieren VDM. Zo halen we de laatste kinderziektes eruit en bent u ervan verzekerd dat u goed bent voorbereid als de nieuwe regelgeving in werking gaat treden.

Wat gaat u doen tijdens de pilot met BMS-pakketten?

Tijdens de pilot verstuurt u een rVDM als u dierlijk mest vervoert. Voor elk vervoer bepaalt u of u het rVDM volgens de nieuwe regelgeving gebruikt. Dit is namelijk nooit verplicht. Is het een keer niet mogelijk om het rVDM te gebruiken? Dan mag u het huidige Vervoersbewijs dierlijke mest (VDM) volgens de huidige regelgeving invullen. Na de pilot mag u uw meldingen gewoon met rVDM blijven versturen.

Aanmelden pilot

Maakt u gebruik van een BMS-pakket en doet uw BMS-leverancier mee aan de pilot, dan kunt u ook meedoen. Als u wilt meedoen aan de pilot, dan kunt u zich hier aanmelden. Na uw aanmelding ontvangt u meer informatie. En geven wij uw gegevens door aan uw BMS-leverancier.